Risotto on herkullista muulloinkin kuin vain syksyllä. Nam! Muista ostaa risottoriisiä.

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kanalientä
  • nokare voita
  • raastettua parmesaanijuustoa reilusti
  • suolaa
  • pippuria
  • metsäsieniä (kanttarelli, suppilo, mustatorvi tms.)

Valmistus:

  1. Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.
  2. Lämmitä öljy pannulla miedolla lämmöllä. Lisää sipulit öljyn joukkoon ja kuumenna kunnes ne on pehmennyt. Älä ruskista.
  3. Lisää riisi samalla lisäten lämpöä. Sekoita hyvin ja valvo koko ajan ettei riisi pääse palamaan.
  4. Kaada valkoviini pannuun, kun riisi alkaa ratista.
  5. Anna alkoholin haihtua. Sekoita koko ajan. (Tässä välissä voi lisättä sienet.)
  6. Lisää kanalientä pienissä erissä, samalla sekoittaen. Anna liemen imeytyä riisiin ennen kuin kaadat lisää.
  7. Ota pannu pois liedeltä. Lisää mausteet, voi ja parmesaani.
  8. Sekoita hyvin ja tarjoa risotto lämpimänä hyvän leivän ja viinin kera.