Risotto on herkullista muulloinkin kuin vain syksyllä. Nam! Muista ostaa risottoriisiä.
Ainekset
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 400 g risottoriisiä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kanalientä
- nokare voita
- raastettua parmesaanijuustoa reilusti
- suolaa
- pippuria
- metsäsieniä (kanttarelli, suppilo, mustatorvi tms.)
Valmistus:
- Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.
- Lämmitä öljy pannulla miedolla lämmöllä. Lisää sipulit öljyn joukkoon ja kuumenna kunnes ne on pehmennyt. Älä ruskista.
- Lisää riisi samalla lisäten lämpöä. Sekoita hyvin ja valvo koko ajan ettei riisi pääse palamaan.
- Kaada valkoviini pannuun, kun riisi alkaa ratista.
- Anna alkoholin haihtua. Sekoita koko ajan. (Tässä välissä voi lisättä sienet.)
- Lisää kanalientä pienissä erissä, samalla sekoittaen. Anna liemen imeytyä riisiin ennen kuin kaadat lisää.
- Ota pannu pois liedeltä. Lisää mausteet, voi ja parmesaani.
- Sekoita hyvin ja tarjoa risotto lämpimänä hyvän leivän ja viinin kera.
Kommentit