Löysinpä vihdoin noita artisokan mukuloita Whole Foodsista (luomukauppa). Niitä olen ostanut jo kahteen kertaan. Parempaa keittoa ei ole kuin tämä artsokkamukulakeitto. Sitä syön vaikkei olisi nälkäkään. Parasta maistamaani maa-artisokkakeittoa teki Tynkkysen Jussi, kun oli Demossa (yhden Michelin-tähden ravintola) kokkina. Tätä keittoa syön aina Jussia muistaen.

Kuori artisokkamukulat (n. 500gr.) huolella, vaikka ovat kovin väkäisiä, tämä vaihe on aikaa vievin, mutta vaivan väärti.

Laita paloiksi kattilaan ja lisää

sipulia 1-2 kpl kuorittuna ja pilkottuna sekä

yksi peruna kuorittuna ja pilkottuna.

Lisää vettä kunnes peittyvät (D.C.:läiset miel. suodatettua vettä)

Valkosipulia,

suolaa,

valkopippuria ja

timjamia joukkoon oman maun mukaan.

Keitä kypsäksi asti eli n. 25-35 min.

Loppuvaiheessa lisää joukkoon kuivahkoa Chardonnayta n. 3-5 dl.

Soseuta samettiseksi.

Hyvä, kuiva valkkari ja juustot sopivat tämän kanssa mainiosti.