Vanhempi poika aloitti yläkoulussa ja nuorempi meni alakoulun viimeiselle. Näin se aika kuluu. Vastahan he olivat taaperoita. Molempien kouluissa tällä viikolla pidettiin täkäläiset vanhempainillat nimella Back to School Night. Niiden tarkoituksena on kai saada vanhemmat mukaan lapsen koulunäyntiin mm. sillä, että osallistuu PTA:n toimintaan ja varainkeräykseen. Koulun kehittämisessä PTA on sikäli tärkeä osa, että se kerää kouluille varoja, joilla rahoitetaan iltapäivätoimintaa, opettajien virkistystä sekä hankitaan koululle tietokoneita, parannetaan tiloja tai järjetetään juhlia.

Alakoulussa vanhemmille hehkutettiin koulun vuosittaisia hyviä SOL-tuloksia. (No Child Left Behind-lain mukaiset pakolliset valtakunnalliset testit, jotka ovat kaikille lapsille täysin samat osasit kieltä tai et!) Nämä tulokset ovat mahtavan ja ammattiataoisen opettajakunnan ansiota, ainakin rehtorin mukaan. Alakoulussa opettajat opettavat vain yhtä luokkatasoa vuodesta toiseen, joten oppilaalla vaihtuu opettaja joka syksy. Onneksi kuudesluokkalaisemme sai opettajakseen isoveljensä entisen.

Yläkoulun ilta oli järjestetty niin, että vanhemmat saivat pikaisesti tavata lapsensa kaikki opettajat. Vanhemmat kiersivät luokissa kuuntelemassa opettajien esittelyjä oppilaan lukujärjestyksen mukaan. Englannin ope oli teettänyt oppilailla hauskan kyselyn, jossa heidän piti kertoa mitä tiesivät vanhemmistaan. Me saimme lukea tulokset samalla, kun kuulimme miten opiskelu hoituu.