Oli oikein mukavaa pitää suomalaisia vieraita. Yhtenä yönä kymmenen vierasta yöpyi meidän bed&breakfastissa. Tosin useampana aamuna, kun heräsin, kahvi oli jo laitettu, tiskikone tyhjennetty sekä lehdet haettu etupihalta. Meikäläinen kun on aamu-uninen. Vieraat eivät siis saaneet täyttä palvelua. Ruokaakin joutuivat joskus ihan itse kokkaamaan. Kerkesimme kuitenkin käymään paikoissa, juttelemaan, shoppaamaan, viettämään juhannusta, ihmettelemään tulikärpäsiä tai lintuja, grillaamaan, polttamaan nuotiota ja paistamaan makkaraa. Oikein mukavaa oli. Siis suurkiitos kaikille vieraille.

Vieraat ovat jo muissa maisemissa ja lapset aloittivat elämänsä ensimmäisen kesäkurssinsa. Opettelevat valmistamaan robottilegoja. Nähtäväksi jää, kuinka paljon lisää taloon ilmestyy legoja, joita pojat jatkuvasti järjestävät uusiin olomuotoihin. Nyt ovat vuorossa transformeri-malliset robotit.

Ulkona sää on melkoisen lämmin. Eilen ja tänään elohopea nousi lähelle +40. Ilmankosteus on myös ollut korkealla ja ulkona ei oikein jaksa olla kuin vasta iltasella, jolloin lämpö voi laskea jopa alle +30. Onneksi välillä sataa ja sisälle saa viilennystä. Puutarhassa kuitenkin kasvit ja kukat kasvavat nopeammin kuin ikinä. Kirsikkatomaatteja kypsyy kovaa vauhtia kukkapenkissä, jonne katolta valuu kondensaatiovesi. Mukavin kukkapenkkikasvi on ihan-ite-siemenestä-kasviksi kasvattamani thaibasilika. Sen maku sekä tuoksu on basilikan ja lakritsin sekoitus. Maistuu loistavalta maapähkinä-chilikastikkeen seassa.

+38, ukkosta